Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του φανταστικού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Ανανεωμένο πλαίσιο λειτουργίας

Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του φανταστικού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Ανανεωμένο πλαίσιο λειτουργίας σε άμεσο συνδυασμό με τα Βραβεία Larry Niven και τις Θεματικές ανθολογίες μας. Παράταση στα φετινά Βραβεία Larry Niven και στην ανθολογία «Μέλλον υπό εξαφάνιση» για να γίνει δημιουργική δουλειά μέσα από τις Λέσχες




Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις δεκάδες τους φίλους της λογοτεχνίας του φανταστικού που παραβρέθηκαν μέχρι σήμερα στις πρώτες συναντήσεις στις Λέσχες στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Λάρισα και στο Ηράκλειο. 
Ήταν γόνιμη και δημιουργική η εμπειρία και μέσα από την συζήτηση αποφασίσαμε να προχωρήσουμε την οργάνωση των Λεσχών ένα στάδιο παραπέρα. 



Οι Λέσχες θα λειτουργούν σε 3 ενότητες.

Στην πρώτη ενότητα θα είναι η Λέσχη Ανάγνωσης. 
- Λέσχη ανάγνωσης
Επιλέγουμε και διαβάζουμε ένα βιβλίο αλλά για να υπάρχει πιο ενδιαφέρον και κυρίως για αυτούς που δεν θα το έχουνε διαβάσει, θα γράφει κάποιος ένα κείμενο παρουσίαση 1.000 – 1.500 λέξεις το μέγιστο, σαν οδηγός, για να μπορούν να συμμετέχουν όλοι στην συζήτηση..

Η δεύτερη ενότητα θα είναι ελεύθερο.
- Ελεύθερο 
* Τον ένα μήνα να επιλέγουμε να διαβάζουμε μικρά ποιήματα ή διηγήματα από κλασσικούς και μετά να συζητάμε για αυτά θεματικά. 
* Τον άλλο μήνα να επιλέγουμε κάποια θεματική από ταινίες και να μιλάμε για αυτές.
* Ή ότι άλλο προταθεί. 

Η Τρίτη ενότητα είναι η δημιουργική γραφή που μας ενδιαφέρει να την αναπτύξουμε ιδιαίτερα κυρίως σε σχέση με τα Βραβεία Larry Niven και τις θεματικές ανθολογίες που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας. 
Γ’ στάδιο
- Δημιουργική γραφή
Πριν από κάθε συνάντηση όσοι γράφουν ή για τα βραβεία ή για κάποια από τις ανθολογίες μας ή για το περιοδικό ή έχουν κάποιο κείμενο που το γράφουν και σκέφτονται να το στείλουν, θα μπορούν μετά από ανακοίνωση της τοπικής λέσχης να στείλουν τα κείμενα τους για να επιλέξει η Λέσχη να διαβαστούνε εκείνο το βράδυ 3-5 ανάλογα το μέγεθος. Από αυτά, μαζί με τις πιθανές διορθώσεις και την συζήτηση που θα γίνεται κάθε φορά επάνω στα κείμενα, όσοι βρίσκονται παρόντες, θα επιλέγουν το καλύτερο κείμενο, και στο τέλος της χρονιάς θα μαζέψουμε τα πρώτα 18 κείμενα και θα τα εκδίδουμε σε ένα βιβλιαράκι με 18 διηγήματα, μέσα από τις Λέσχες, που θα το εκδώσουν οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, χωρίς χρηματική συμμετοχή από τους συγγραφείς.

Στο πλαίσιο όλης αυτής της προσπάθειας, γιατί μας ενδιαφέρει η δημιουργική δουλειά και η αλληλεπίδραση ανάμεσα στους συγγραφείς και για τα Βραβεία Larry Niven και για τις θεματικές ανθολογίες μας και το περιοδικό θα δοθεί ένας μήνας παράταση στα φετινά Βραβεία Larry Niven και στην ανθολογία δοκιμίων «Μέλλον υπό εξαφάνιση» για να έχουν το δικαίωμα όλοι οι συμμετέχοντες να παρουσιάσουν την δουλειά τους άμα θέλουν και στις συναντήσεις για τις Λέσχες που θα γίνουν μέσα στον Νοέμβριο. 
Με αυτή την λογική δίνεται παράταση και για Βραβεία Larry Niven και για την Ανθολογία «Μέλλον υπό εξαφάνιση» μέχρι στις 25 Νοεμβρίου, που θα είναι η τελευταία και οριστική ημερομηνία χωρίς μετά καθόλου άλλη παράταση. 

Για το πώς θα μπορείτε να στέλνετε τα κείμενα σας στις Λέσχες θα γίνει ανακοίνωση από την κάθε Λέσχη χωριστά!

Σας περιμένουμε όλους σας!

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο email μας universepaths@yahoo.com είτε και τηλεφωνικός στο 2410-236110. Επειδή η Λάρισα είναι η έδρα των εκδόσεων για αυτόν τον λόγο σαν υποστήριξη για τις λέσχες για όλες τις πόλεις δίνουμε το τηλεφωνικό νούμερο της Λάρισας. 

Η Ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.