Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στην ανθολογία «Θρύλοι του Σύμπαντος VIII: Η μεγάλη ετήσια Ελληνική ανθολογία λογοτεχνίας του φανταστικού»

Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στην ανθολογία
«Θρύλοι του Σύμπαντος VIII: Η μεγάλη ετήσια Ελληνική ανθολογία
λογοτεχνίας του φανταστικού»


Οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές μέχρι στις 10 Μαΐου του 2019.
Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει τον Μάιο του 2019.



… Σκούπισε αργά την πρόσοψη του κράνους του και συνέχισε να προχωράει με αργά, προσεχτικά βήματα. Μια πυκνή πράσινη ομίχλη κάλυπτε τον ορίζοντα μέχρι εκεί που μπορούσε να δει. Υδρατμοί, σαν ζωντανά χέλια, τυλίγονταν γύρω από τη στολή του, αφήνοντας τα γλιστερά ίχνη τους,  σαν αποτρόπαιο φλέγμα. Το τοπίο μπροστά του ήταν το απόλυτο τίποτα, το απόλυτο κενό. Μέχρι εκεί που μπορούσε να δει το βλέμμα του υπήρχε μια απέραντη επίπεδη γη, κάτω από το φως των δύο ήλιων, που έριχναν βαριά τη σκιά τους στον παχύρευστο πράσινο ουρανό. Και, εκεί, πέρα από το τέλος του ουρανού, ήταν τα αρχαία ερείπια. Τα ξεχασμένα χτίσματα ενός πολιτισμού που είχε καταρρεύσει πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια
Εκεί πήγαιναν. Εκεί θα ήταν το τελευταίο πεδίο μάχης. Τα πνεύματα του νεκρού πολιτισμού θα τους περίμεναν, θα ζωντάνευαν για μια τελευταία φορά, το νερό θα κυλούσε πάλι στα ξεχασμένα κανάλια…

Αγαπάτε την επιστημονική φαντασία, την ηρωική φαντασία και τον τρόμο;
Τα όνειρα σας είναι γεμάτα από φουτουριστικά διαστημόπλοια που ταξιδεύουν στα βάθη του σύμπαντος, ψάχνοντας για χαμένες γνώσεις και χαμένους πολιτισμούς, τα όνειρα σας είναι γεμάτα από άγριους πολεμιστές που στέκονται φρουροί σε πελώρια τοίχοι και τα υπερασπίζουν με τα ματωμένα τσεκούρια τους απέναντι σε ορδές βαρβάρων, τα όνειρα σας είναι γεμάτα από θαλάσσια τέρατα;
Ονειρεύεστε την καταραμένη γη και τις στρατιές των απελπισμένων να προχωράνε μέσα στα σύννεφα της ραδιενέργειας, ψάχνοντας την επόμενη πόλη της νέας ραδιενεργής άγριας δύσης;
Ονειρεύεστε ιπτάμενα πλοία να πετάνε στον ουρανό με τη δύναμη του ατμού και πειρατικά πλοία του ουρανού να κλέβουν αστραπές;
Τότε αυτή είναι η σωστή ανθολογία για εσάς!
Περιμένουμε συμμετοχές από όλους σας!

Μετά από την επιτυχημένη έκδοση των πρώτων εφτά  τόμων προχωράμε τώρα στην έκδοση του όγδοου τόμου των Θρύλων του Σύμπαντος και απευθύνουμε γενικό κάλεσμα σε όλους τους συγγραφείς που γράφουν λογοτεχνία του φανταστικού.
Γράφετε λογοτεχνία του φανταστικού, οποιαδήποτε κατηγορία, είτε science fiction, είτε horror, είτε fantasy; Περιμένουμε τα κείμενα σας σήμερα!
Ελάτε και εσείς να γίνετε μέρος της ιστορίας! Γιατί οι Θρύλοι του Σύμπαντος είναι η ζωντανή ιστορία της Ελληνικής Λογοτεχνίας του Φανταστικού!
Περιμένουμε τα κείμενα σας για τη μεγαλύτερη ανθολογία Ελληνικού διηγήματος φανταστικής λογοτεχνίας!.
Διεκδικήστε σήμερα τη συμμετοχή σας μεγάλη ετήσια Ελληνική ανθολογία λογοτεχνίας του φανταστικού, τους Θρύλους του Σύμπαντος VIII. Γίνετε και εσείς μέρος της ιστορίας!

Οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές δημιουργήθηκαν πριν από δέκα τέσσερα χρόνια έχοντας ένα και μοναδικό σκοπό, να αναγεννήσουν τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο και να στηρίξουν τους Έλληνες και Κύπριους συγγραφείς του φανταστικού.
Από το 2012 αρχίσαμε οργανωμένα να προωθούμε και να εκδίδουμε βιβλία από Κύπριους συγγραφείς και ταυτόχρονα να διοργανώνουμε το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού και στην Κύπρο.
Το 2017 συμμετείχαμε για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης, όπως και σε μια σειρά από άλλες διεθνείς εκθέσεις βιβλίων, πιστεύοντας ότι ήρθε η ώρα να φέρουμε την Ελληνική Λογοτεχνία του Φανταστικού έξω από όρια της Ελλάδας και της Κύπρου και να την κάνουμε γνωστή σε όλο τον κόσμο. 
Συνεχίζουμε πάντα προς τα εμπρός και προχωράμε στην έκδοση της ανθολογίας «Θρύλοι του Σύμπαντος VIII: Η μεγάλη ετήσια Ελληνική ανθολογία λογοτεχνίας του φανταστικού».



Αυτά που θα θέλαμε να μας στείλετε:

Οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές μέχρι στις 10 Μαΐου του 2019.

• Ένα μέχρι και πέντε διηγήματα, από 1.000 μέχρι και 15.000 λέξεις το ένα. Εμείς θα επιλέξουμε ένα με πέντε από αυτά.
• Τα διηγήματα αυτά να μην τα έχετε εκδώσει ή δημοσιεύσει κάπου αλλού, σε έντυπο ή στο ίντερνετ.
• Μαζί με τα διηγήματα σας να μας στείλετε και την φόρμα που ακολουθεί, συμπληρωμένη. Για να γνωριστούμε.
• Να μας τα στείλετε μέχρι τις 10 Μαΐου του 2019, στο e_mail:
universepaths@yahoo.com
αφού βέβαια θα έχετε διαβάσει προσεκτικά τους όρους συμμετοχής.
• Τα διηγήματα θα πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στον χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού και να είναι αυστηρά μέσα στα όρια των 1.000 με 15.000 λέξεων.
• Μην μας στέλνετε τα κείμενα σε .pdf. Στείλτε τα ή σε .doc αρχείο του Word ή σε .docx και .odp του Open Office.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.